Tendinte 2012 in decorari interioare

Culori
Culoarea dominanta este gri. Gri deschis, cald, griul carbunelui… Pe pereti, mobila, ferestre, opere de arta, griul va fi peste tot.
De asemenea, o culoare “la putere” va fi si galbenul. Toata lumea adora prospetimea sa si deschiderea pe care o confera oricarei incaperi. Va veni ca pereche a griului, bineinteles.
Alte culori in trend in 2012 sunt albastru indigo, verdele ierbii, grej (o combinatie de gri si bej) si, in continuare, albul si negrul.
In plus, trebuie sa stiti ca portocaliul ne va tine companie si in acest an, purpuriul este pe punct de plecare, iar maroul, care a fost la moda mult timp, este de mult plecat.

Mobilierul
In acest an mobilierul preferat de designeri este o combinatie intre ceea ce poti gasi la targurile de antichitati si tamplaria care foloseste lemnul in forma sa naturala. Acest ultim tip de tamplarie imbina naturaletea, cu rusticul si a cucerit pietele de profil in ultimul timp. Piesele rustice sunt finisate cu ajutorul unor perii de sarma si variaza de la nuantele albe ale stejarului, pana la gri.
De asemenea, in 2012 vom prefera si captivantul si unicul stil industrial. Un spatiu cu personalitate poate fi creat cu ajutorul unei mese industriale sau a unor carucioare. Amesteca-le cu cateva piese de mobiliermoderne si gata! Ai obtinut un rezultat remarcabil!
Un alt element minunat al anului 2012 sunt antichitatile. Pentru unii oameni antichitatile sunt mereu la moda, iar acum si ceilalti vor sari sa isi achizitioneze astfel de piese care vor fi in trand.
Ca element de detaliu, interesant este ca in acest an fotoliile sunt mai joase decat in anii trecuti. Poate pentru a fi adaptabile tavanelor joase si caselor de mici dimensiuni.

Tesaturi
Potrivite cu mobilierul rustic, natural, tesaturile folosite in 2012 vor fi din canepa sau lana. Bumbacul putin prelucrat, tesaturile buclate, inurile belgiene vin in forta si vor fi in tonuri naturale, moi, precum alburile calde, bejurile nisipii, griurile deschise sau bronzurile.
O alta tendinta minunata a acestui an este faptul ca tesaturile naturale, care protejeaza mediul vor ajunge in sfarsit accesibile ca pret.
Pentru exterioare tesaturile vor fi tot ecologice, cu un “look” minunat si placute la atingere. In cele mai multe cazuri, chiar si cei mai priceputi designeri nu vor mai putea distinge usor o tesatura facuta pentru mobilierul de exterior de cele pentru interior. Vor fi la fel de frumoase pentru afara cat si pentru in casa.
Printurile de mari dimensiuni au fost la moda in 2011 si vor continua sa fie la fel si in acest an.

Corpurile de iluminat
Cele mai folosite corpuri de iluminat continua sa fie lampile. Aceste piese funky, cu suporti prelucrati industrial, pot face din iluminare o adevarat opera de arta, depasind simpla functionalitate.

Feroneria
Cromul este popular si in 2012 si chiar in anii ce vor urma. De asemenea puteti cauta alama lustruita si satinata, cu un design modern.

Operele de arta
Fotografiile de mari dimensiuni sunt in continuare reginele obiectelor de decor. Vor varia de la imagini standard la prelucrari sepia sau alb-negru, cu stilizari facute pe computer.

Asa ca ce pot sa va sfatuiesc?! Cumparati ceva galben, vopsiti un perete in gri, gasiti o masa rustica de lemn, acoperiti o sofa cu o patura din canepa cu imprimeuri mari, si atarnati pe pereti fotografii imense cu aventurile pe care le preferati. Iata ca ati adus anul 2012 in casa!!

2012-in-designul-interior-23
2012-in-designul-interior-22
2012-in-designul-interior-21
2012-in-designul-interior-20
2012-in-designul-interior-19
2012-in-designul-interior-18
2012-in-designul-interior-17
2012-in-designul-interior-16
2012-in-designul-interior-15
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s