Cum amenajezi o bucatarie mica de apartament

 

Cum fructifici la maximum o bucatarie mica de apartament !

 

Amenajarea bucatariilor in special cele mici, dau batai atunci cand dorim sa avem si spatii de depozitare, loc de luat masa si sa avem impresia ca avem  un spatiu aerisit !

Este destul de dificil si va fi in continuare  atata timp cat sunt si se vor construi blocuri cu apartamente si garsoniere care au spatiul pentru bucatarie mic. Confortul unei bucatarii este dat de modul in care este gandit de la inceput si proiectat.

Cel mai important lucru in amenajarea bucatariei sunt electrocasnicele si pozitionarea acestora, apoi urmeaza spatiul de depozitare, spatiu pentru preparat si locul de luat masa

 

Mobilierul pentru bucatarii mici

Pentru realizarea unui mobilier de bucatarie trebuie sa tineti cont de modul in care veti folosi acest spatiu. Pentru bucatariile mici indiferent de ingentiozitatea executiei , va trebui sa aveti exact ceea ca va trebuie pentru a gati si servi masa. Apoi este important ordinea organizarii obiectelor si produselor folosite in bucatarie.

Un plus in organizarea cat mai utila pentru bucatarie sunt sistemele si accesorizarea pentru a folosi in totalitate spatiile de depozitare .

 

Daca aveti vase pe care le folositi mai rar , gasiti un spatiu de depozitare in afara bucatariei.

v-ar ajuta o debara, un dulap de balcon, beci.

Pentru incadrarea mobilierului din bucatariile mici, recomand pozitionarea acesteia , daca ni se permite , pe forma de L sau pe colt si folosirea culorilor cat mai deschise, in nuante calde si lucioase, pentru crearea ideii de spatiu ( crem, alb, gri, colorat deschis ). Pentru mobilier folositi linia verticala si corpuri inalte care  pot fi pana la tavan , folositi masa plianta , masa extensibila integrata in blat sau masa fixa de 80 x 80 cm.

Culori pentru bucatariile mici

Pentru cei care adora culorile puternice. Acestea se pot folosi ca si accente. Un cos de fructe colorat, o linie de tapet, un corp de iluminat , sau chiar la faianta ori sticla dintre blaturile bucatariei.

Iluminatul pentru bucatarii mici

Pentru bucatariile mici este importanta iluminarea artificala pentru iluminare generala si pentru a pune in valoare zonele de lucru si accent de mobilier!

 

Inca un detaliu pentru bucatariile mici.

Puteti folosi usa culisanta in exterior sau interioruul bucatariei si mai este varianta de usa culisanta in toc de rigips ( ca perete falc), pentru intrarea in bucatarie. Astfel aveti mai mult spatiu de utilizare a acesteia.

 

Mihaela Pavelescu

sursa –http://m.ziare.com

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s