Despre Albastru, in interoare

M-am gandit ca ar fi util acest articol mai ales ca intalnesc deseori culoarea de albastru ca fiind una din culorile preferate pentru decorarea interioarelor .

albastru interior

 

Albastrul , este culoarea pe care o regasim in natura, este nuanta care ne invaluie, ne relaxeaza sau nu.

Albastrul este o culoare primara si este o culoare rece din punct de vedere termic. Ca si rol al albastrului in interioare este acela de a crea un ambient relaxant. Aceasta culoare insa, in functie de nuanta sa, poate crea o stare diferita una de cealalta. Poate crea o stare de relaxare sau din contra poate crea stari de nervozitate sau interiorizare.

albastrul in interior

Albastrul deschis  ( albastrul marin pal si  turcoaz deshis) poate da senzatia de spatialitate, relaxare, calm, cu alte cuvinte, simti ca respiri. Este bine insa ca aceasta culoare, pentru a da aceasta stare, sa nu fie folosita in cantitate mare si peste tot intr-un interior. Sfatul meu este sa folositi chiar si nuanta deschisa de albastru ca si accent, ori daca va doriti neaparat ca nuanta deshisa sa fie in cantitate cat mai mare in casa voatra, folositi in plus, ca si accente, nuante calde de crem, bejuri, galben, alb, gri deschis, si plus cateva mici detalii orange .

open space living bucatarie (4)

Albastrul inchis creaza de obicei un ambient mai dramatic, specific persoanelor sofisticate. Chiar daca ofera profunzime aceasta nuanta , as indica sa folositi aceasta doar ca si accent. Bine, daca nu va simtiti sofisticati!

interior albastru

http://thraam.com

 

open space living bucatarie (3)

 

O alta nuanta de albastru este nuanta de albastru intens, deseori intalnit in spatii de joaca si gradinite , alaturi de alte culori. Deci nu este o culoare folosita pentru un intreg spatiu , pentru pereti , tavan, pardoseala si mobilier . Albastrul langa alte culori devine mai vesel, mai jucaus!

gradinita

9beedadea990c064fd4102b504f21f75Sper sa va inspire cele detaliate mai sus !

 

Va imbratisez cu drag,

Mihaela Pavelescu alaturi de echipa Creativ DECOR

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s